STARINSKI SAVETI ZA PROJU KOJA SE NE MRVI I DUŽE OSTAJE SVEŽA: Evo kako da vam UVEK ispadne žuta kao dukat
Proja, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

savršen ukus i tekstura

STARINSKI SAVETI ZA PROJU KOJA SE NE MRVI I DUŽE OSTAJE SVEŽA: Evo kako da vam UVEK ispadne žuta kao dukat

Ono što je najbitnije jeste da dobijete mekanu proju koja se neće mrviti i koja će duže ostati sveža

Objavljeno:

Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka koje ima svaka kuća, pa se spremala često i u ratnim vremenima i periodima oskudice. Osnovi sastojci su kukuruzno i pšenično brašno, kisela voda i ulje.

1. Koristite grubo mleveno kukuruzno brašno

Osnova svake proje jeste kukuruzno brašno. Za još bolji ukus, potražite grubo mleveno kukuruzno brašno jer ono sadrži klicu i ljusku, pa ćete dobiti ukus nalik mekanom hlebu od celog zrna. Ali, ukoliko pravite proju sa grublje mlevenim kukuruznim brašnom, trebalo bi uvek da je stavljate u frižider i zamrzivač.

2. Koristite belo kukuruzno brašno

Iako mnogi biraju žuto kukuruzno brašno, to je ipak greška koja može uticati na ukus. Belo kukuruzno brašno pravi se od istih delova biljke kao i žuto, ali ima finiji i suptilniji ukus.

Proja sa sitnim sirom, Proja
foto: Printscreen/Youtube/Secerko's Kitchen

3. Dodajte cela zrna kukuruza

Poboljšajte ukus i teksturu proje tako što ćete dodati cela zrna kukuruza. Za početak možete dodati pola šolje kukuruza.

4. Obavezno dodajte pšenično brašno

Važno je da pored kukuruznog uvek koristite i pšenično brašno u preporučenim količinama. Pšenično brašno je vrlo važno vezivo, a ukoliko ga ne dodajete ili koristite male količine rizikujete da vam se proja mrvi i bude suvlja.

BONUS VIDEO

02:04

PORODICA UBEDLJIVOM POBEDOM OSVOJILA 100.000 DINARA! Potaž od vrganja i projara koji je iznenadio SVE članove žirija

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.