preukusno
OVAKO RUSINJE PRAVE GIBANICU BOLJE OD NAŠIH ŽENA: Mekane i VAZDUŠASTE, a dodaju SASTOJAK koji vam ne pada na pamet
Ovako Ruskinje prave puž gibanicu
Gibanica je poznata srpska pita koju domaćice odmah nauče da naprave. Ako volite da je jedete mi predlažemo da probate i rusku verziju, koja se samo malo razlikuje od srpke. Vazdušasta i hrskva, ova pita je svima omiljena, a možete da je jedete u bilo koje doba dana.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 4 jajeta
- 300 g feta sira
- 200 ml jogurta
- 150 ml kisele vode
- 80 g putera
Priprema:
U posudi izmrvite fetu, pa dodajte jaja i jogurt i sve dobro sjedinite. Prvu koru premažite istopljenim puterom, pa stavite drugu koru i premažite filom. Urolajte i napravite puža (pogledaj video). Tepsiju premažite puterom, pa stavite puža na sredinu. Na isti način urolajte još dve kore, ali ne pravite puža, nego urolanu koru obmotajte oko centralnog puža i tako ređajte dok ne utrošite sastojke. Premažite preostalim istopljenim puterom, a u fil koji vam je ostao sipajte kiselu vodu. Prelijte preko pite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!