OVAKO RUSINJE PRAVE GIBANICU BOLJE OD NAŠIH ŽENA: Mekane i VAZDUŠASTE, a dodaju SASTOJAK koji vam ne pada na pamet
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

preukusno

OVAKO RUSINJE PRAVE GIBANICU BOLJE OD NAŠIH ŽENA: Mekane i VAZDUŠASTE, a dodaju SASTOJAK koji vam ne pada na pamet

Ovako Ruskinje prave puž gibanicu

Objavljeno:

Gibanica je poznata srpska pita koju domaćice odmah nauče da naprave. Ako volite da je jedete mi predlažemo da probate i rusku verziju, koja se samo malo razlikuje od srpke. Vazdušasta i hrskva, ova pita je svima omiljena, a možete da je jedete u bilo koje doba dana.

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 4 jajeta
  • 300 g feta sira
  • 200 ml jogurta
  • 150 ml kisele vode
  • 80 g putera
Gibanica, Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Priprema:

U posudi izmrvite fetu, pa dodajte jaja i jogurt i sve dobro sjedinite. Prvu koru premažite istopljenim puterom, pa stavite drugu koru i premažite filom. Urolajte i napravite puža (pogledaj video). Tepsiju premažite puterom, pa stavite puža na sredinu. Na isti način urolajte još dve kore, ali ne pravite puža, nego urolanu koru obmotajte oko centralnog puža i tako ređajte dok ne utrošite sastojke. Premažite preostalim istopljenim puterom, a u fil koji vam je ostao sipajte kiselu vodu. Prelijte preko pite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.

Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

03:36

Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.