bolja je i od mrsne
GANAŠ TORTA JE NAJPOPULARNIJA ZA POSNU SLAVU: Domaćice je prave po starinskom receptu - sa njim nema greške
Posna ganaž torta je jedna od najpopularnijih, domaćice je prave po starinskom receptu i sa njom nema greške
Božićni post samo što nije stigao, a sa njim kreću i razmišljanja oko spremanja hrane.
Domaćicama dosadi da stalno svojim ukućanima sprema jedno te isto i kada su u pitanju kuvana jela, pite, starinska bajadera koja je najbolja, a naravno i torte.
Isto tako smo već pisali da su slave već krenule, a neke od njih su i posne, pa je zato dobro na slavskoj trpezi imati takvu jedna za koju nećete ni osetiti da nije mrsna.
U pitanju je posna ganaž torta koju naše žene redovno spremaju za te prilike.
Ovo su potrebni sastojci za ovaj recept:
240g posnog keksa
600ml guste posne neutralne pavlake za kuvanje
1 kašika šećera
300g izlomljene posne crne čokolade
Za dekoraciju:
20g otopljene posne crne čokolade
30ml posnog šlaga
2 kašičice lešnik namaza
Ovako se sprema posna ganaž torta:
U šerpi zagrejati pavlaku za kuvanje, šećer i izlomljenu čokoladu.
Mešati na laganoj vatri dok se čokolada potpuno ne otopi i dok se ne sjedine svi sastojci u finu glatku masu, nije potrebno da provri.
Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
Podeliti na dva dela: na jednu trećinu i dve trećine.
Dodati izlomljen veganski posni keks u manji deo (u jednu trećinu količine), staviti u kalup za tortu i poravnati.
Sipati veći deo (drugu trećinu preko), poravnati i staviti u frižider da odstoji preko noći.
Sutradan dekorisati nanoseći čokoladu iz vrećice uz obod torte tako da kaplje sa strane.
Napraviti cvetiće od umućenog čokoladnog šlaga koristeći špric za ukrašavanje.
Čuvati tortu u frižideru.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!