ovo je i više nego dobro
MAKEDONKE "MOKINU" TORTU PRAVE VEĆ GODINAMA UNAZAD: Sočna, bogata i jedna od najukusnijih - recept iz blokčića
Makedonke već godinama unazad prave "Mokinu" tortu koja je sočna, bogata i jedna od najukusnijih po receptu iz blokčića
Osim naših tradicionalnih poslastica, dobro je spremiti i specijalitete iz drugih kuhinja.
Poznati smo i po tome da kada odemo u druge zemlje volimo svašta da probamo, a sa ovom Mokinom tortom Makedonki način nema greške.
Podseća na reformu koju mi pravimo na starinski način jer je tako najslađa, ali ni od ove neće ostati nijedno parče u to budite sigurni.
Deca će kao i odrasli tražiti da im pravite kad god možete čak i na sam pogled, a kamoli ukus...
Za pripremu ovog recepta iz blokčića vam je potrebno:
Ovo ide za biskvit:
150ml. jake crne kafe
4 jaja
1 prašak za pecivo
200-250gr. šećera
100gr. brašna
100gr. oraha - mlevenih
Umutiti prvo belance, zatim šećer i ostale sastojke. Sve lepo izlijte u pleh pa pecite na 180 stepeni Celzijusa oko pola sata.
Potrebno za fil:
250gr. margarina
4 žumanca
100gr. čokolade
150gr. šećera u prahu
3 kašike gustina
100ml. crne kafe
Fil kuvate na pari.
Prvo umutite žumance, zatim šećer, a onda kafu, gustin i čokoladu. Kuvajte sve na pari dok se sve lepo ne sjedini. Sklonite fil sa strane i ostavite da se ohladi. Margarin otopite na sobnoj temperaturi, pa ga sjedinite sa prohlađenim filom.
Za glazuru ide:
150gr. mlevenih oraha
100gr margarina ili putera
100ml. crne kafe
100gr. čokolade
Sve sem oraha sjedinite i istopite.
Biskvit presecite po dužini, pa ga filujte. Prelijte preko glazuru a onda i orahe preko. Uživajte u ovom ukusu torte!
Bonus video:
(Espreso/Svetplus.com/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!