PROBAJTE
AKO DODATE OVO U SALATU IMAĆETE BOLJI PRELIV ČAK I OD KUVARA: Ukus je prava MAJSTORIJA, a vrlo je ZDRAV
Napravite domaći preliv i uživaćete u svakom zalogaju bilo koje salate
U moru raznih dresinga za salate, donosimo vam jedan najjednostavniji, a super ukusan i mnogo zdraviji od onih kupovnih. Preliv iz tegle sa kiselim krastavčićima. Uživajte u pripremi ovog recepta.
Sastojci
- 150 ml tečnosti iz kiselih krastavčića
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 sitno naseckan čen belog luka
- 1 kašičica senfa
- 1-2 žličice tekućeg meda
- morska so
- sveže mleveni šareni biber
-
Priprema
U teglu s tečnošću od krastavaca dodajte maslinovo ulje, beli luk, senf, so i šareni biber. Zatvorite poklopac i dobro protresite.
Prelijte preko salate u drugoj tegli, zatvorite poklopac i ponesite.
Savet
Za salatu koristite kuvanu ječmenu kašu (1/4 tegle), narezančeri paradajz, na rezance narezanu zelenu salatu ili kupus, na kriške narezan ljubičasti luk i avokado. Dodajte i popržene kockice hleba te narezan kiseli krastavčić
Bonus video
(Espreso/trpeza.alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!