Ilustracija, Foto: Instagram/pratikyemek.tarifleri
recept
OVAKO SU PRAVE DOMAĆICE NEKAD PRAVILE ŠVALER TORTU: Jedino ovako vam KORE NEĆE BITI SUVE
Recept za koji bi mnoge domaćice platile
Objavljeno:
Biće još ukusnija ako je napravite dan-dva dana pred važan događaj, jer se na taj način sastojci bolje povežu, a ukus bude još lepši.
Sastojci:
- 300 g šećera3 kašike prezli
- 3 kašike brašna
- 300 g seckanih oraha
- 15 belanaca
- 1/2 mleka
- 2 pudinga od vanile
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 15 žumanaca
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 100 ml vode
- 500 g margarina
- 350 g šećera u prahu
- 100 g čokolade
- 4 šlaga
Priprema:
- U dubljoj posudi umutiti 5 belaanaca sa 100g šećera, dodati 1 kašiku prezli, kasiku brašna i 100 g seckanih oraha, pa lagano promešati špatulicom ili kašikom. Smesu peći u rerni na 150 stepeni oko 45 min. Isto ponoviti još 2 puta.
- Fil 1: Puding razmutite u mlakom mleku, sa šećerom i brašnom, pa sve kuvajte na umerenoj vatri dok se zgusne. Kada je puding gotov ostavite da se ohladi.
- Fil 2: Penasto umutiti 15 žumanaca sa 150 g šećera i vanilin šećerom, zatim dodati 100 ml vode i kuvati na pari dok se ne dobije gust fil.
- Fil 3: Umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa dodati oba prethodno pripremljena fila. Promešati i podeliti fil na 2 dela, pa u jedan dodati 100 g tamne čokolade.
- Tortu filovati sledećim redom: kora-žuti fil-tamni fil-kora-žuti fil-tamni fil-kora-šlag.
Bonus video: Recept za knedle
(Espreso/Novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!