KIDA, BAŠ KIDA
HRVATSKA DOMAĆICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJLEPŠU SARMU: Trik je u jednoj vrsti mesa - ovakvu nema šanse da ste jeli
Hrvatska domaćica otkrila kako pravi najlepšu sarmu uz slaninu koja joj daje bolji šmek
Čim je stiglo svežije vreme žene polako kreću da spremaju i kuvana jela.
Kiseli kupus već možete da nađete u maksiju i da napravite starinski podvarak, ali ono što je još bolje jeste da ga iskoristite za sarmu.
Naša tradicionalna je najukusnija, ali i hrvatske domaćice je spremaju na ukusan, ali opet i drugačiji način od našeg.
Po njihovom receptu ovo su potrebni sastojci:
sušeno meso (po izboru)
1 velika glavica kiselog kupusa (1,5 -2 kg)
1 kašičica bibera ili više po ukusu
1 kg mešanog mlevenog mesa
1 kašičica vegete
2-3 supene kašike seckane slanine i/ili pršuta
25 gr soli
150 gr pirinča
list peršuna
2 glavice crnog luka
1 jaje
Sada sledi priprema:
Prodinstajte sitno iseckani crni luk i slaninu.
Dodajte pirinač i kratko dinstajte, da se zacakli ...
Dodajte mleveno meso, promešajte i čim promeni boju sklonite sa šporeta i neka se prohladi.
Promešajte meso, luk, pirinač, jaje, list peršuna, začine, pustite da malo odstoji, pa ponovo promešajte
Odvojite listove kupusa i isecite zadebljanja, po potrebi isperite hladnom vodom
Uvijajte sarme veličine po ukusu, kod mene su prve velike pa sve manje, ali to ne smeta …
Delove od listova, i ostatak glavice kupusa sitno naseckate i deo stavite na dno lonca, ostalo između sarmi
Sarme slažite u krug i između suvo meso i sl…
Gore stavite (po ukusu) sveže meso i/ili mesnate kosti.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!