recept
NAPRAVITE HLEB SA SUVIM KVASCEM: Zdravija verzija zbog OVAKVOG BRAŠNA
Napravite hleb sa suvim kvascem mekan kao duša. Umesto belog, koristi se pšenično i integralno brašno
Umesite hleb kod kuće mekan kao duša. Pravi se od suvog kvasca, pšeničnog i integralnog brašna. Božanstven uz svaki namaz, poješće se u slast. Bez belog brašna i aditiva - zdravija verzija hleba koji ćete češće poželeti da mesite.
Sastojci:
350 ml tople vode
2 kašičice šećera
1/2 kašičice burbon praha vanile
7 g suvog kvasca
100 g integralnog brašna
440 g pšeničnog brašna
20 ml ulja
50 g mekinja
Recept za hleb sa suvim kvascem:
U posudu dodajte toplu vodu, so, šečer, vanilin prah i suvi kvasac, pa promešajte žicom. Dodajte prosejano pšenično, pa prosejano integralno brašno. Promešajte, pa dodajte ulje. Zamesite testo u posudi, pa prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji oko 2 sata.
Razmesite rukama na površini posutoj brašnom. Urolajte testo, pa ivice stisnite rukama kao da štipate. Pospite hleb mekinjama. Pospite mekinje i po posudi obloženoj pek papirom, pa stavite hleb. Prekrijte prozirnom folijom, pa kuhinjskom krpom.
Ostavite da odstoji oko 1h. Skinite pek papir, pa hleb prebacite u pleh za pečenje. Nožem iscrtajte ivice u obliku spojenih strelica, pa pecite na 240°C oko 30-35 minuta.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!