NAPRAVITE SPECIJALITET ITALIJANSKE KUHINJE, MNOGI KAŽU DA JE BOLJI OD LAZANJA: Srpkinje poludele za RECEPTOM!
Kaneloni, Foto: Printscreen/Youtube/ Dragana Nikitovic

NAPRAVITE SPECIJALITET ITALIJANSKE KUHINJE, MNOGI KAŽU DA JE BOLJI OD LAZANJA: Srpkinje poludele za RECEPTOM!

Kaneloni su "čedo" italijanske kuhinje, a najviše podsećaju na lazanje

Objavljeno:

Kaneloni su jedan od omiljenih specijaliteta iz italijanske kuhinje, a najviše podsećaju na lazanje. Mada, mnogi kažu da su i ukusniji od njih. Mi vam predstavljamo recept za kaneloni sa pavlakom i pilećim mesom. Sastojci:

  • kaneloni - 12 komada
  • piletina - 750 grama
  • pavlaka za kuvanje - 450 mililitara
  • patlidžan - jedan komadputer - 75 grama
  • brašno - 75 grama
  • pileća supa - 2,5 decilitra
  • belo vino - 1 decilitar
  • so - jedna mala kašika
  • biber - samo malo, sa prsta

Priprema:

  • Prvo na maslacu propržite brašno. Onda lepo posolite, pobiberite, sipajte pileći bujon, a dodajte i iseckani proprženu patlidžan i pavlaku za kuvanje. Posle toga mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
  • Ringlu upalite ne na više od trojke i sve vreme mešajte dok se lepo ne zgusne.
  • Kada sklonite sa ringle, sipajte malo belog vina i dodajte iseckanu piletinu. Posle sve to lepo promešajte.
  • Tom smesom napunite kanelone i onda poređajte ih u već podmazan pleh. Posle ih prekrijte sosom i pospite dosta parmezana preko njih.
  • Kada ih ubacite u rernu prekrijte ih aluminijumskom folijom, nakon čega bi trebalo da ih pečete na 180 stepeni oko 40-45 minuta.
  • Posle toga skinite foliju da se malo zapeku i ostavite ih još 10-ak minuta.

Bonus video:

02:01

NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA MESOM I PALAČINKE! Sin Dejan umalo da osvojio 10.000 dinara u najzabavnijoj kulinarskoj emisiji!

(Esoreso/ Superžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.