kao kad baka napravi
SELJAČKA PITA SA MESOM I KISELOM VODOM: Hrskava i masna - stari seljaci takav ukus ne zaboravljaju
Seljačka pita sa mesom i kiselom vodom je hrskava i masna, a stari seljavi znaju kakav je to ukus
Radni dani su veliki izazovi kada su u pitanju obroci.
Mnogi verovatno nemaju vremena da spreme sebi doručak kod kuće, pa uglavnom kupuju u pekarama peciva koja će im držati sitost par sati.
Ono što svi jedva cekaju jeste vikend i kada lepše polovine uđu u kuhinju i krenu da prave domaća jela.
Na starinskoj proji i prženicama smo svi odrasli, ali ono od čega će vaša nepca zadrhtati jeste seljačka pita sa mlevenim mesom i kiselom vodom.
Sočna, ukusna, samo kakva može da se poželi
Recept nije komplikovan, a ovo su sastojci:
kisela voda - 1 šolja
kore za pitu - 1 paket fine
paradajz - 2 kašike, mleveni
mleveno meso - 400 g mešavina
ulje - 100 ml
aleva paprika - 1 kašičica
jaja - 3 komada
biber - 1/2 kašičice
selen - 1 struk
praziluk - 1 struk
Ovo je priprema:
Na zagrejanom ulju dinstajte luk i mleveno meso dok mleveno meso ne postane mrvičasto. Dodajte paradajz i začine, sklonite smesu sa vatre.
Kore se premažu delom fila i uvijaju u rolnu po 2 komada.
Ređaju se u okrugli pleh prečnika 40 cm, prethodno premazan uljem.
Sve kore se umotaju u oblik puža, na kraju ih izbušim viljuškom ili nožem i prelijem umućenim jajima i 1 šoljom gazirane vode.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni do zlatne boje. Kad se ispeče, umotajte pitu da omekša.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!