ubija koliko je dobra
"MARKIZA TORTA" KAKVU SAMO SRPKINJE PRAVE: Kremast i neodoljiv fil - recept za sve prilike
Srpkinje prave "Markiza tortu" sa kremastih i neodoljivim filom po receptu koji ide za sve prilike
Važno je da za slavu svoje goste iznenadite na najlepše moguće načine.
Osim sitnih kolača koji su deo naše tradicije, oni će se oduševiti i kada probaju kremastu tortu za koju će vam istog momenta tražiti recept.
"Torta Markiza" je popularna u našoj zemlji i Srpkinje je spremaju za svaku priliku.
Nestaće dok trepnete, a uopšte nije komplikovana za pripremu.
Ovo su sastojci za recept:
2-3 dl mleka
4 mala pakovanja bebi piškota
Za fil:
rum po ukusu
10 jaja
250 g putera (NE margarina)
250 g šećera
250 g čokolade
Za dekoraciju:
2.5 dl slatke pavlake ili 2 dl mleka
150 g šlaga u prahu
Priprema je ispred vas:
1. Razdvojite belanca od žumanaca, pa žumanca umutite sa 125 g šećera i skuvajte ih na pari ili u mikrotalasnoj po ovom uputstvu. Pred kraj umešajte čokoladu da se rastopi i rum po ukusu.
2. Umućen puter sastavite sa ohlađenim kremom.
3. Posebno ulupajte belanca u čvrst šam, dodajte preostali šećer i miksajte dok se on ne rastopi.
4. Postepeno dodajte po malo šama u fil i mešajte lagano špatulom. Pazite da krem ne „padne“ i da ostane vazdušast.
5. Dno i stranice odgovarajućeg okruglog kalupa obložite bebi piškotama prethodno ih na kratko potopivši u mleko.
6. Sipajte krem u tako pripremljen kalup, poravnajte, te ostavite u frižideru preko noći.
7. Sutradan umutite šlag sa mlekom ili slatku pavlaku (šta već preferirate), napunite dresir džak, te zvezdastim ili drugim nastavkom po želji ukrasite tortu.
Bonus video:
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!