ZA OVU ZIMNICU KAŽU DA JE ZDRAVLJE U TEGLI: Nema ni gram konzervansa, napraviće vas ZDRAVIJAMA nego IKAD PRE
Zimnica, Foto: Printscreen/Youtube/SerpicaNet

obratite pažnju

ZA OVU ZIMNICU KAŽU DA JE ZDRAVLJE U TEGLI: Nema ni gram konzervansa, napraviće vas ZDRAVIJAMA nego IKAD PRE

Spremanje cvekle za zimnicu nije previše zahtevno. Zahvaljujući njoj obskrbićete se preko potrebnim mineralima i vitaminima u zimskim mesecima

Objavljeno: 13:31h

U nastavku vam otkrivamo recept za domaću zimnicu bez konzervanasa.

Potrebno vam je:

2 kg cvekle, 2 l vode, 50 g soli.

Priprema recepta:

Cvekla
foto: Printscreen/youtube/ Bokina kuhinja

Cvekle, manje ili srednje veličine, oljuštite, operite, složite u posudu gde će se kiseliti i pritisnite ih nečim teškim. Preko nje prelijte prokuvan i ohlađen presolac od vode i soli, neka bude barem desetak centimetara iznad. Prve dve nedelje posle stavljanja na kiseljenje skidajte i bacajte penu s površine.

Spremanje cvekle za zimnicu nije previše zahtevno. Zahvaljujući njoj obskrbićete se preko potrebnim mineralima i vitaminima u zimskim mesecima.

01:33

DA LI ZIMNICA POSTAJE LUKSUZ? Goran Đaković: Cene na pijaci su za potrošače visoke, a za proizvođače realne

(Espreso/Zdrava i lepa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.