recept
KAKAO JE SAVRŠEN ZA PRAVLJENJE GLAZURE ZA TORTU, A SRPKINJE TO NE ZNAJU: Pratite ove jednostavne KORAKE i uspećete
Recept za kako glazuru za torte
Čokoladna glazura mnogima je omiljeni deo kolača ili torte. Dodavanje glazure je poslednji korak koji upotpunjava ukus svakog slatkiša, pa je važno kako ćemo je napraviti. Svi znaju da se glazura pravi od čokolade otopljene na pari i dodatka putera, ali šta ako nemate više čokolade kod kuće? Dobra vest je da i sa kakaom možete dobiti odličnu teksturu. Dolazi nam sezona slava i praznika, pa će vam više nego inače biti potreban recept za čokoladnu glazuru.
Sastojci:
- 2 kašike kakaa
- 3 kašike mleka
- 1/2 šolje šećera u prahu
- 30 g putera
- 1/2 kašičice burbon vanila u prahu
Recept za čokoladnu glazuru:
Pomešajte šećer u prahu i kakao prah, pa dodajte mleko i dobro promešajte. Kuvajte na laganijoj vatri uz stalno mešanje dok čokoladna glazura ne počne da peni. Ostavite oko 10 minuta da se ohladi i zgusne. Zatim dodajte puter i vanilu u prahu, pa umutite mikserom.
Bonus video: Originalni recept za knedle
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!