ČUVENI RUSKI KUVAR OTKRIO RECEPT ZA ZA SOČNU PILETINU: Marinirano meso u KREMASTOM SOSU koje ćete obožavati
Piletina, Foto: Milin Kuvar/ Printscreen/ Youtube

recept

ČUVENI RUSKI KUVAR OTKRIO RECEPT ZA ZA SOČNU PILETINU: Marinirano meso u KREMASTOM SOSU koje ćete obožavati

Recept za piletinu u kremastom sosu čuvenog ruskog kuvara kada jednom probate, nalaziće se često na vašem meniju

Objavljeno:

Piletina je jelo koje nikada ne može da dosadi. Ide uz svaki sos, kako uz slani tako i uz slatki, a sa njom nikada nema greške, znate da je vole svi ukućani.

Ovog puta predlažemo recept čuvenog ruskog kuvara Alekeja Podlesnika. Piletina najpre treba da odstoji u marinadi dva sata, a potom se prži i kuva u kremastom sosu.

Piletina, Tortilje
foto: Milin Kuvar/ Printscreen/ Youtube

Sastojci:

1,6 kg piletine

1 struk mirođije

20 g soli

10 g slatke začinske paprike

10 g mlevenog korijandera

100 g belog luka

180 ml ulja

300 ml vode

400 ml pavlake za kuvanje

8 g kukrume

8 g sušenog timijana

16 g mlevene ljute papričice

Piletina, Tortilje
foto: Milin Kuvar/ Printscreen/ Youtube

Recept za mariniranu piletinu u sosu:

Pripremljenu piletinu isecite na 6 delova, pa pospite solju, slatkom začinskom paprikom, korijanderom. Promešajte rukama, pa dodajte 80 g usitnjenog belog luka, 20 ml ulja, 100 ml vode, ponovo promešajte i ostavite u marinadi 2 sata.

Pržite piletinu u ostatku ulja sa obe strane dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Ocedite višak masti, dodajte vodu, pavlaku za kuvanje, iseckan ostatak belog luka, 8 g mlevene ljute papričice, pa kuvajte 20 minuta na srednjoj vatri.

Piletinu služite uz sos u kom ste kuvali posut kurkumom, timijanom, ostatkom mlevene ljute papričice i ukrasite mirođijom. Za sve ljubitelje mesa u kremastom sosu, tu je i recept za piletinu u bešamel sosu posutu sirom.

Majke i snajke

48:00

MAJKE-I-SNAJKE-SE05-EP06

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.