bomba
CARSKA TURŠIJA U TEGLI BEZ KUVANJA: Najbolja zimnica starih domaćica - recept se prenosi sa kolena na koleno
Carska turšija u tegli bez kuvanja je najbolja zimnica starih domaćica i sprema se po receptu koji se prenosi sa kolena na koleno
Od barenih paprika, kiseljenja kupusa, pa sve do carske turšije...
Zimnice kojima nijedan Srbin ne može da odoli.
Ono što nijedna domaćice nikada ne zaboravi da napravi jeste kupus ribanac i to po receptu starih majki.
Sočne, ukusne, a uz sve idu kao po loju.
Recept ide po sledećim sastojcima:
celer - po želji (sa listovima)
paradajz - paprike - 1 kg
karfiol - 3 kg
crvene paprike - 1 kg
Za marinadu:
ulje - 500 ml
jabukovo sirće - 1 litar
steviola - 500 g
so - 250 g
Način pripreme je:
Operemo sve sastojke, očistimo ih od semenki i isečemo ih.
U posudu stavljamo sve sastojke za marinadu i promešamo dobro.
Gotovi oprani i isečeni sastojci se stavljaju u duboku posudu.
Prelivamo ih marinadom, koju smo prethodno rastvorili.
Marinada se ne kuva, veće se meša.
Sve to zamešamo dobro i nastavljamo da mešamo turšiju u narednih nekoliko sati.
Nakon 24 sata sipamo carsku turšiju u tegle, prelivamo tečnošću i stavljamo na hladno.
Carska turšija bez kuvanja je gotova.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!