ma nema boljih
BUGARKE PRAVE PUNJENE PAPRIKE SAMO PO STAROM RECEPTU: Sočne i ukusne - najbolje jelo koje ne zaboravljaju
Bugarke prave punjene paprike po starom receptu koje su sočne i ukusne, a takvo najbolje jelo ne zaboravljaju
Ne morate sve paprike da iskorisite samo za zimnicu jer u hladnim danima koji su pred nama možete da ih iskoristite i napunite ih.
Naše starinske su jedne od najukusnijih, ali sada ćete videti kako ih Bugarke prave.
Mogu da pariraju našima jer su i punjene mesa i sočne zbog raznovrsnog povrća.
Recept je perfektan, a sastojci su ovi:
so - krupna, krsitalna, za posipanje
mešano mleveno meso - 500 - 600 g
paprike - oko 1 kg
luk - 1 glavica, star
maslinovo ulje
mladi luk - 1 vezica
brašno - 1 kašika, prepečeno
pirinač - 1/2 šolje
paradajz - 1/2 pakovanja, konzerve
šaragrepa - 1 komad
celer - 1 parče, od glavice
biber - 1/2 kašičice + miks zrna
peršun - 1/2 vezice
čubar - prstohvat, suv
majčina dušica - prstohvat, suva
Evo kako ide priprema:
U mleveno meso se dodaju usitnjeni luk i takođe zeleniš, šargarepa, celer, opran pirinač, peršun, majčina dušica, čibar, biber, so. Dodaje se voda i dobro se promešaju sastojci. Ne dinsta se prethodno nadev, koristi se sirov.
Paprike se očiste i pune se smesom od mlevenog mesa. Svaki otvor paprike se potapa u brašno. Poređa se u posudu za pečenje, preliva se maslinovim uljem, polovinom konzerve paradajza, dodaje se voda do polovine paprika i posipa se zrnima miksa bibera. Posoli se solju u kristalima.
Peče se na 200 stepeni 30 minuta.
Na vrućem tiganju se prepeče kašika brašna i nakon što su gotove paprike, izvadi se malo sosa, koji se razmesi sa prepečenim brašnom i sipa se nazad u posudu sa punjenim paprikama. Tako se sos jela zgusne i brašno nema sirov ukus.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!