pun pogodak za doručak
OVAKO BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJE PRŽENICE: Naše žene ne znaju za taj recept - sočne i mekane
Bugarke prave najukusnije prženice po svom receptu koje ispadne sočne i mekane, a naše žene za tu pripremu nisu čule
Nešto najbolje za doručak što bake i majke mogu da nam spreme jesu prženice.
U detinjstvu smo ih jeli kao ludi, ali i sada kad ih vidimo na tanjiru obradujemo im se kao deca.
Neko voli da ih sprema u rerni, neko punjene, a videćete kako to Bugarke rade.
Sočne, masne i slasne, poželećete odmah da ih napravite.
Za recept su izdvojeni ovi sastojci:
ulje - za prženje
jaja - jedno
mast - za prženje
kiselo mleko - 1 šolja
brašno - 5 ili 6 kašika
sveže mleko - 2 kašike
mast - 2 kašike istopljene
soda bikarbona - 1/2 kašičice
hleb - isečen na kriške
Priprema je sledeća:
U posudi umutite jaje sa prstohvatom soli, dodajte dve kašike svežeg mleka.
Nastavljamo sa mućenjem i dodajemo kiselo mleko sa sodom, dve kašike istopljene masti, mešajući.
Dodajte brašno i kada se smesa ujednači, utopite kriške hleba.
Mi kod kuće ne jedemo beli hleb - u ovom slučaju sam koristio integralni hleb sa semenkama.
Prženice pržite na masti i ulju.
Gotove debele prženice sa mašću jedu se u društvu sira, meda i slatka po želji.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!