recept
BAKA OTKRILA TAJNI SASTOJAK ZA NAJBOLJU DOMAĆU PITU SA MESOM: Ovako je SRPSKE DOMAĆICE još nisu spremale (VIDEO)
Ukusna pita odlična za vikend doručak, služite uz jogurt
Bakina kuhinja - gurmanska pita sa mesom, tako je dobro, jedes i ne znaš kad je dosta.
Potrebno je:
259 gr mlevenog mesa
1 velika glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica začina
mleveni biber
nekoliko palačinki
2 jaja
1 kašika griza
200 ml jogurta
100 gr kačkavalja
1 kašika kisele pavlake
ulje
Priprema:
Luk iseckati sitno pa ga propržiti, kad postane staklast dodati mleveno meso i dinstati bar 10 minuta da se lepo uprži.
Dodati soli i suvog zacina, ml. bibera i kad se malo prohladi ubaciti griz, jaje i izjednačiti.
Ispeći palačinke .Palačinku raširiti na sto, staviti punu kašiku nadeva, 1 list kačkavalja, saviti palacinku odozdo sa strane do kraja. Ređati u podmazan pleh. Izmešati pavlaku, jogurt i jaje pa dodati malo soli i preliti.
Narendati kačkavalja i peći na 200 stepeni C. Prohlađeno seći i uživati. Zaista su sjajne, ukus vrhunski.
Majke i snajke
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!