ma kakav ukus
ZELENI PARADAJZ SA BELIM LUKOM U TEGLI: Najbolja zimnica - ljudi sa sela znaju kako se sprema
Zeleni paradajz sa belim lukom u tegli je najbolja zimnica i ljudi sa sela je redovno spremaju
Paradajz, paprike, kupus, luk, šargrepu... sve to domaćice sada nabavljaju kako bi spremile najukusnije zimnice za hladne dane koji nam uskoro stižu.
Zeleni paradajz u tegli je definitivno nešto najukusnije, ali sada ćete videti kako naši stari spremali još nešto ukusnije.
Zeleni paradajz sa belim lukom u tegli je prava bomba, a znate da kada to spremaju ljudi sa sela da nema greške.
Sastojci za ovaj recept su sledeći:
so - 500 g
zeleni paradajz - 10 kg
voda - 10 litara
celer - 700 g, listovi
beli luk - 100 g
NAČIN PRIPREME
Izaberite paradajz približno iste veličine i boje. Očistite od drški i operite dobro.
Poređajte zajedno sa začinima u tegle i prelijte salamurom spremljenom od soli i vode. Odozgo pritisnite nekom težinom.
Nakon dva dana počinje pretakanje, koje se vrši na dva, tri dana tokom dve nedelje.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!