PEČENI PARADAJZ IZ RERNE U TEGLI: Zaboravljena zimnica - samo stari domaćini je prave svake godine
Pečeni paradajz iz rerne u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/Paradajz pečen u rerni - zimnica -

pravo srpsko

PEČENI PARADAJZ IZ RERNE U TEGLI: Zaboravljena zimnica - samo stari domaćini je prave svake godine

Pečeni paradajz iz rerne u tegli je zaboravljena zimnica, a stari domaćini znaju kako se sprema iz godine u godinu

Objavljeno:

Domaćice su već zasukale rukave i bacile se na spremanje zimnice bez koje ne mogu hladni zimski dani da se zamisle.

Nemojte da zaboravite da naši stari spremaju paradajz u flašama koji uvek ispadne najkusniji, najbolji ajvar, kiseli kupus...

Sada je pred vama pečeni paradajz iz rerne u tegli je koji je skroz zaboravljen, a stare domaćice znaju kako se on sprema iz godine u godinu.

Iselen paradajz
Iselen paradajzfoto: Printscreen/Youtube/Paradajz pečen u rerni - zimnica -

Za ovaj recept su izdvojeni sledeći sastojci:

1 manja glavica iseckanog belog luka

paradajz

maslinovo ulje

so

Isečen paradajz u plehu
Isečen paradajz u plehufoto: Printscreen/Youtube/Paradajz pečen u rerni - zimnica -

po 1 kašika svežeg lišća oregana, bosiljka i ruzmarina

šećer

Priprema se ovako:

.Uzmemo manje a čvršće paradaize, prepolovimo, stisnemo dobro prstima da izađe tečnost i ređamo u veliki pleh iz rerne. Po paradajzu sipajte šećer i soli onoliko kao kad solimo salatu.

Ispečen paradajz u plehu
Ispečen paradajz u plehufoto: Printscreen/Youtube/Paradajz pečen u rerni - zimnica -

Rernu ugrejemo na 150 stepeni, stavimo pleh sa paradajzom i sušimo 2 sata ( pazite nisu sve rerne iste, negde treba koji minut više negde manje od 2 sata).

U posudu stavimo 1 kašiku sveže seckanog oregana, bosiljka i ruzmarina, dodamo 1 manju šoljicu ulja i seckani beli luk.

Pečeni paradaju u tegli sa belim lukom
Pečeni paradaju u tegli sa belim lukomfoto: Printscreen/Youtube/Paradajz pečen u rerni - zimnica -

Sve izmešamo.

Paradajz dok je još vruć ređamo u tegle, posipamo ga seckanim začinima i seckanim belim lukom u ulju. Kad napunimo tegle,na vrh stavimo 1 kašiku ulja i zatvorimo ih metalnim zatvaračima.

Preliv za pečeni paradajz u tegli
Preliv za pečeni paradajz u tegli foto: Printscreen/Youtube/Paradajz pečen u rerni - zimnica -

Ugrejemo rernu na 1oo stepeni, stavimo tegle, grejemo ih 30 minuta i isključimo rernu i ostavimo da se tegle ohlade u njoj ( to je pasterizacija).

Uživajte u ovoj zimnici.

Bonus video:

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/Coolinarika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.