savršena
NAJJEDNOSTAVNIJA JESENJA SALATA BEZ KONZERVANSA: Kiselo povrće u tegli - recept koji ćete deliti svima
Savršena kisela salata sa paradajzom i paprikama koju morate uvrstiti u svoju zimnicu
Ovu jesenju salatu ćete moći da jedete preko cele godine, iako se sprema obično u sezoni zimnica, možete je spremiti kad god poželite.
Jednostavno se priprema, tako da je ovo idealan izbor ukoliko je ovo prva zimnica koju ćete napraviti.
Sastojci:
- 2 kg paradajza
- 2 kg paprike (ljute ili slatke)
- 1 mala glavica belog luka
- 1 osoba kravata soli po ukusu
Recept za pravljenje somborke u tegli, pročitajte ovde.
Priprema:
Ispecite papriku (ljutu ili slatku po želji), stavite u kesu da se malo oznoji, pa oljuštite i očistite od semenki.
Isceđenu pečenu papriku iseckati. Paradajz oprati, poređati na pleh i peći: u zagrejanoj rerni na temperaturi od 200 *C.
Pečeni paradajz ocedite, oljuštite i iseckajte. Pomešajte paprike i paradajz. . Dodati rendani beli luk, so po ukusu i sitno seckani peršun.
Napunite hladne tegle od 1 kg i pokrijte vrućim poklopcem. Salatu čuvajte u frižideru.
BONUS VIDEO:JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)
(Espreso/coolinarka.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!