Peglane paprike, Foto: Printscreen/Youtube/Binin Sahan
PROBAJTE I VI
OVAJ RECEPT ZA PEGLANU PAPRIKU JE SAVRŠEN ZA POČETNIKE: Uspeva brzo i lako, pozavideće vam i ISKUSNI MAJSTORI
Od ovoga ne može lakše
Objavljeno:
Sezona pravljenja zimnica je krenula,a ovaj recept je nešto što definitivno morate napraviti.
Veoma lako i pogodno za one koji su početnici, ali i za one koji su majstori u pravljenju zimnice, domaće peglane paprike će vas oduševiti.
Potrebno:
- 4kg crvenih paprika
- 1 glavica bijelog luka
- 1 manja veza peršuna
- 100ml vrelog suncokretovog ulja
- 100g soli
- 100g šećera
- 200ml sirće 9%
- 1 supena kašika bibera u zrnu
- 2-3 lovorova lista
Pasterizaciju možete uraditi na dva načina: 1. U tiho ključaloj vodi (dovoljno je samo da jače "zazuji") na plotni oko 30 minuta i 2. U pećnici 25 minuta na 100°C Prije početka pasterizacije potrebno je tegle spustiti u hladnu vodu odnosno staviti u hladnu pećnicu.
(Espreso/BininSahan)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!