recept
SVAKA ZNA DA GA NAPRAVI SA PAPRIKOM, ALI NI JEDNA SA PATLIDŽANOM: Recept za PINĐUR koji znaju samo ISKUSNE domaćice
Recept za plavi pinđur koji niko ne odbija
Svaka srpska domaćica zna da napravi pinđur sa paprikom, ali retko koja zna sa plavim patlidžanom!
Potrebno je:
- 4 kg paprike
- 2 kg paradajza
- 1,5 kg plavog patlidžana
- 500 ml ulja
- 4 kašike soli
- 3 kašike šećera
- 4 kašike sirćeta
Priprema
Papriku i plavi patlidžan ispeći, oljuštiti i samleti (mašinicom za meso). Paradajz očistiti, oljuštiti i skuvati u gust sok. Zagrejati ulje, dodati papriku i pržiti je uz stalno mešanje oko 15 minuta. Dodati plavi patlidžan i polako dodavati paradajz. Krčkati na niskoj temperaturi oko pola sata, uz često mešanje. Dodati so, šećer i sirće i kuvati još 5 minuta.
Čiste i suve tegle staviti u rernu i uključiti na 100C. Posle pola sata izvaditi tegle i u vruće sipati vruć pinđur. Zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako ohlade.
Bonus video: Kako da zimnica traje 3 godine
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!