preukusno!
STAVITE SVINJETINU DA SE KRČKA SA OVOM VOĆKOM I NEĆETE ZAŽALITI: Ručak toliko DOBAR da će vas i SVEKRVA pohvaliti
Recept za svinjetinu u sosu od jabuke
Svaka vrsta mesa ima određene namirnice sa kojima se dobro kombinuje. Ljubitelji kremenadli će biti oduševljeni ovim receptom! Stavite svinjetinu da se dugo krčka sa jabukom i nećete zažaliti!
Sastojci:
- 500 g svinjskog mesa
- 1 crni luk
- 10 pečuraka
- 2 kašike brašna
- 2 čena belog luka
- 240 ml sajdera od jabuke
- 420 ml pilećeg bujona
- 1/2 kašičice sušene žalfije
- 80 ml pavlake za kuvanje
- 2 jabuke
Priprema:
Meso isecite krupno, pa propržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. Kada je meso skoro gotovo dodajte sitno seckani crni luk i mleveni beli, pa promešajte. Zatim dodajte pečurke presečene na pola i promešajte. Smanjite temperaturu i pržite još 5 minuta, pa dodajte brašno, promešajte, pa sipajte sajder i bujon (2 kocke za supu rastvorite u 420 ml vode). Pospite zalfijom, posolite i pobiberite, pa promešajte. Neka se krčka dok ne krene da ključa, pa poklopite i prebacite u zagrejanu rernu i pecite na 170°C oko 90 minuta. Ako je potrebno promešajte povremeno, a nakon 90 minuta izvadite jelo iz rerne i dodajte seckane jabuke, kao i pavlaku za kuvanje. Promešajte i vratite u rernu i pecite još 25 minuta.
Bonus video: Rcept za knedle
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!