STAVITE SVINJETINU DA SE KRČKA SA OVOM VOĆKOM I NEĆETE ZAŽALITI: Ručak toliko DOBAR da će vas i SVEKRVA pohvaliti
Svinjetina u sosu od jabuke, Foto: Printscreen/Youtube/Kitchensanctuary

preukusno!

STAVITE SVINJETINU DA SE KRČKA SA OVOM VOĆKOM I NEĆETE ZAŽALITI: Ručak toliko DOBAR da će vas i SVEKRVA pohvaliti

Recept za svinjetinu u sosu od jabuke

Objavljeno:

Svaka vrsta mesa ima određene namirnice sa kojima se dobro kombinuje. Ljubitelji kremenadli će biti oduševljeni ovim receptom! Stavite svinjetinu da se dugo krčka sa jabukom i nećete zažaliti!

Sastojci:

  • 500 g svinjskog mesa
  • 1 crni luk
  • 10 pečuraka
  • 2 kašike brašna
  • 2 čena belog luka
  • 240 ml sajdera od jabuke
  • 420 ml pilećeg bujona
  • 1/2 kašičice sušene žalfije
  • 80 ml pavlake za kuvanje
  • 2 jabuke

Priprema:

Meso isecite krupno, pa propržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. Kada je meso skoro gotovo dodajte sitno seckani crni luk i mleveni beli, pa promešajte. Zatim dodajte pečurke presečene na pola i promešajte. Smanjite temperaturu i pržite još 5 minuta, pa dodajte brašno, promešajte, pa sipajte sajder i bujon (2 kocke za supu rastvorite u 420 ml vode). Pospite zalfijom, posolite i pobiberite, pa promešajte. Neka se krčka dok ne krene da ključa, pa poklopite i prebacite u zagrejanu rernu i pecite na 170°C oko 90 minuta. Ako je potrebno promešajte povremeno, a nakon 90 minuta izvadite jelo iz rerne i dodajte seckane jabuke, kao i pavlaku za kuvanje. Promešajte i vratite u rernu i pecite još 25 minuta.

Bonus video: Rcept za knedle

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.