Lorba od tikvica, Foto: Profimedia
oduševiće vas
RECEPT ZA JESENJU KREM ČORBU STAR DECENIJAMA: Dignite imunitet celoj porodici VITAMINSKOM bombom u tanjiru
Osvežite svoj organizam domaćom krem čorbicom od tikvica
Objavljeno:
Zdrava povrtna čorba koja idealno ide uz jesenje dane, popraviće vam raspoloženje i dići imunitet. Uživajte u tradicionalnom receptu koji će uspeti i početnicima.
- 500 g tikvica
- 1 glavica luka
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- 2 dl mleka
- 2 kocke za pileću supu
- 2 jajeta
- 1/2 veze mirođije
- 2 kašike pavlake
- mešavina začina
- so, biber
Način pripreme
- Tikvice oprati, oljuštiti i iseći na kocke, jaja obariti, a kocke za supu rastvoriti u 1,5 l vode.
- Luk pržiti dok ne porumeni, zatim dodati tikvice i dinstati uz povremeno dolivanje supe. Kada tikvice omekšaju, sve ispasirati i vratiti da se kuva.
- Posebno umutiti brašno i mleko, te sipati u ključalu čorbu. Zatim dodati sitno seckanu mirođiju i začine po ukusu, pa kuvati još 10 minuta.
- U gotovu čorbu umešati pavlaku, a odgore izrendati tvrdo kuvana jaja.
- Savet plus: čorbu ćete lakše pripremiti ukoliko omekšale tikvice izmiksate u blenderu. Preporučeno piće: sok od jabuke.
- Vreme pripreme: 40 minuta
BONUS VIDEO:Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso/krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!