KISELE PAPRIKE U TEGLI BEZ KUVANJA: Zaboravljena srpska zimnica - recept nema konkurenciju
Kisele paprike u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

FANTASTIČAN UKUS

KISELE PAPRIKE U TEGLI BEZ KUVANJA: Zaboravljena srpska zimnica - recept nema konkurenciju

Kisele paprike u tegli bez kuvanja je zaboravljena zimnica naših starih i nijedna ne može da joj parira

Objavljeno: 21:05h

Pored barenih, cepkanih, kod nas se spremaju i kisele paprike u tegli.

Ovog puta nećete morati da ih kuvate.

Zimnica kakvu samo naše žene znaju da spreme na domaćinski način.

Nekada su je pravile samo naše bake, a danas domaćice ne mogu da zamisle zimu bez toga.

Kisele paprike u tegli, Kisele paprike
foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Ovo su potrebni sastojci za recept od kojeg ne postoji bolji:

1 litar alkoholnog sirćeta

3 10 kilograma paprike

1 grožđe

250 grama soli

Kisele paprike u tegli, Kisele paprike
foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

400 grama šećera

Ako nemate mnogo slobodnog vremena, oduševiće vas ovaj recept jer vam je potrebno samo 15-ak minuta. Veliki plus je što paprika toplotnom obradom neće izgubiti svoju hranljivu vrednost. Ovde koristimo grejpfrut kao konzervans. Dobićete otprilike 8 tegli od navedenih sastojaka.

Kisele paprike u tegli, Kisele paprike
foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema se ovako:

Priprema

Paprike operite i očistite od peteljki i semenki. Prerežite ih na polovine ili osmine.

Pomešajte grejpfrut, šećer i so u jednoj činiji.

Paprike poređajte u veću činiju i dodajte prethodno pripremljenu smesu.

Kisele paprike u tegli, Kisele paprike
foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sipajte sve sirće i sve dobro izmešajte.

Pokrijte krpom i pričvrstite ivice da bi sprečili da se skupljaju muve i komarci.

Ostavite da odstoje 24 sata, ali sve promešajte najmanje 4 - 5 puta.

Kisele paprike u tegli, Kisele paprike
foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sutradan poređajte paprike u tegle.

Napunite ih tečnošću koja je ostala u činiji. Tegle dobro zatvorite i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Bonus video:

03:15

JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/mojazimnica.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.