savršenstvo
CEPKANE PAPRIKE SA BELIM LUKOM U TEGLI: Zimnica naših baka - takva se samo na selu sprema
Cepkane paprike sa belim lukom u tegli je zimnica naših baka kakva se samo na selu može napraviti
Paprike, paradajz, karfiol, beli luk - sva ta povrća domaćice sada kupuju kako bi napravile najbolje zimnice za hladne dane.
Toliko raznovrsnu zimnicu naše bake prave da im mnoge žene iz inostranstva na tome zavide.
Sada ćete videti kako se spremaju cepkane paprike sa belim lukom koji im daje poseban ukus.
Uopšte nije teško, a idu uz sva predjela i kuvana jela.
Ovo su sastojci koji su vam potrebni za ovaj recept:
100 ml ulja
5 kilograma paprike
list celera
5 kašika alkoholnog sirćeta
glavica belog luka
kašika morske soli
Priprema: Papriku ispeći na plotni očistiti je i izvaditi joj semenke. Zatim je pocepati i staviti u cediljku da se ocedi najmanje jedan sat, a najbolje da prenoći.
U šerpu sipati ulje dodati pocepanu papriku i so.
Staviti u rernu ili na plotnu i pržiti oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i beli luk na krupno sečen.
Pakovati u tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima.
Tegle staviti u rernu na 90 stepeni, 90 minuta.
Tu ih ostaviti do sutra da se ohlade pa ih složiti na police sa ostalom zimnicom.
Bonus video:
(Espreso/svetplus.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!