najbolje jelo za hladne dane
OVAKO BUGARSKE DOMAĆICE SPREMAJU ZAPRŠKU ZA PASULJ: Brašno i ulje ne koriste - najbolji stari recept
Bugarske domaćice imaju svoj recept za zapršku za pasulj u koju uopšte ne stavljaju brašno i ulje
Nijedna osoba ne može da odoli našem domaćem pasulju u zimskim danima.
Jelo koje najbolje spremaju naše bake, naročito kada u njega stave komad slanine koja mu daje šmek kakav nema ni u restoranima. Zaprška se sprema na klasičan način od brašna, aleve paprike i ulja i to svaka žena zna.
Sada ćete videti kako Bugarke spremaju zapršku na njihov način.
Ovo su potrebni sastojci za pasulj po receptu bugarskih domaćica.
pasulj - 500 g, beli
luk - 2 glavice
paprika - 1 komad
šargarepa - 1 komad
ulje - 1 šolja
so
sok od paradajza - 3 kašike
bujon - 1 kocka, od povrća
aleva paprika - 1 kašičica
nana - suva
peršun
NAČIN PRIPREME
Operite pasulj i stavite ga u ekspres lonac. Nalijte vodu do mestab naznačenog na loncu. Isecite jednu glavicu luka i dodajte u pasulj.
Dodajte pola šolje ulja, stavite poklopac šerpi i kuvajte oko 30-35 minuta od trenutka kad provri. Premestite šerpu sa ringle i ostavite malo da se ohladi i da se ispusti para. U tiganj stavite preostalu masnoću.
Dodajte isečeno povrće i izdinstajte dok ne omekša. Dodajte alevu papriku i sok od paradajza i jednu kutlaču pasulja. Vratite šerpu nazad na ringlu.
Dodajte bujon od povrća i začinite solju. Sipajte zapršku u pasulj i promešajte. Dodajte peršun i nanu i kuvajte još pet minuta.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!