RECEPT ZA STARO SRPSKO JELO NA ŠPANSKI NAČIN: Probajte jednostavan PASULJ BEZ MESA, oduvaće vas UKUSOM (VIDEO)
Pasulj, Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

preukusan je

RECEPT ZA STARO SRPSKO JELO NA ŠPANSKI NAČIN: Probajte jednostavan PASULJ BEZ MESA, oduvaće vas UKUSOM (VIDEO)

Cela Srbija je odrasla na pasulju, a mi vam donosimo španski recept za ovo domaće jelo

Objavljeno:

Pasulj je jednostavno i jeftino jelo koje Srbi obožavaju i često se nalazi na trpezi u zimskim mesecima. Mi ga pravimo sa suvim mesom, slaninom, a predlažemo vam da isprobate i španski recept. Napravite pasulj sa povrćem kojim su oduševljeni milioni ljudi širom sveta. Služite sa parčetom hleba.

Sastojci:

  • 400 g belog pasulja
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 crnog luka
  • 1/2 praziluka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica slatke paprike

Priprema:

Pasulj potopite i ostavite preko noći. Sutradan procedite, pa ga stavite u šerpu i nalijte vodom da ogrezne. Zatim dodajte sekcane paprike, crni i beli luk, kao i praziluk. Sipajte i maslinovo ulje, pa posolite i pobiberite i pospite slatkom paprikom. Promešajte, a paradajz zasecite u obliku krsta i blanširajte 5 minuta. Ohladite i skinite kožižicu, pa isecite i dodajte u pasulj. Poklopite i kuvajte nekih sat vremena.

BONUS VIDEO:DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet

00:53

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet

(Espreso/stvarukusa.mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.