OVAJ BEČKI KOLAČ SE SPREMA DO KRAJA ŽIVOTA: Pravićete ga u svako VREME i na svakom MESTU, previše je dobar
Kolač, ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Deda Miletova Kuhinja

prijatno

OVAJ BEČKI KOLAČ SE SPREMA DO KRAJA ŽIVOTA: Pravićete ga u svako VREME i na svakom MESTU, previše je dobar

Sočan i ne previše sladak, Bečki kolač bi mogao postati poslastica koju ćete redovno pripremati

Objavljeno: 14:42h

Jednostavne namirnice, jednostavna priprema i puno čokolade - prava su kombinacija kad želite da bez puno truda dobijete odličan kolač. Sočan i ne previše sladak, Bečki kolač bi mogao postati poslastica koju ćete redovno pripremati. Bitna napomena je da pripazite i ne prepečete koru, jer će onda biti suva i mrviće se.

Sastojci:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 kesica praška za pecivo

100 ml ulja

100 ml mleka

3 kašike kakaoa

Fil:

500 ml slatke pavlake

200 g čokolade za kuvanje

50 g mlečne čokolade

Priprema:

Kalup 35x25 cm premazati maslacem/margarinom i posuti brašnom. Rernu uključiti na 180°C.

Mutiti belanca dok ne postanu čvrsta, postepeno dodavati šećer i umutiti u čvrst sneg. Smanjiti brzinu miksera na najnižu, dodavati žumanca jedno po jedno. Na kraju dodati ulje i mleko, prašak za pecivo, prosejano brašno i kakao, Lagano sjediniti i sipati u kalup.

Peći oko 20 minuta, nemojte prepeći da ne bi bio suv. Dok se biskvit peče, na laganoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku i prelijete preko izlomljene čokolade. Sačekajte minut pa dobro izmešajte, prohladite i prelijete preko kolača.

Topao biskvit treba preliti toplim filom. Ohladiti i staviti u frižider na Ako želite deblji sloj ganaša možete ga napraviti od litra slatke pavlake i 500g čokolade.

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/Vijesti.online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.