prijatno
OVAJ BEČKI KOLAČ SE SPREMA DO KRAJA ŽIVOTA: Pravićete ga u svako VREME i na svakom MESTU, previše je dobar
Sočan i ne previše sladak, Bečki kolač bi mogao postati poslastica koju ćete redovno pripremati
Jednostavne namirnice, jednostavna priprema i puno čokolade - prava su kombinacija kad želite da bez puno truda dobijete odličan kolač. Sočan i ne previše sladak, Bečki kolač bi mogao postati poslastica koju ćete redovno pripremati. Bitna napomena je da pripazite i ne prepečete koru, jer će onda biti suva i mrviće se.
Sastojci:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
100 ml ulja
100 ml mleka
3 kašike kakaoa
Fil:
500 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
50 g mlečne čokolade
Priprema:
Kalup 35x25 cm premazati maslacem/margarinom i posuti brašnom. Rernu uključiti na 180°C.
Mutiti belanca dok ne postanu čvrsta, postepeno dodavati šećer i umutiti u čvrst sneg. Smanjiti brzinu miksera na najnižu, dodavati žumanca jedno po jedno. Na kraju dodati ulje i mleko, prašak za pecivo, prosejano brašno i kakao, Lagano sjediniti i sipati u kalup.
Peći oko 20 minuta, nemojte prepeći da ne bi bio suv. Dok se biskvit peče, na laganoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku i prelijete preko izlomljene čokolade. Sačekajte minut pa dobro izmešajte, prohladite i prelijete preko kolača.
Topao biskvit treba preliti toplim filom. Ohladiti i staviti u frižider na Ako želite deblji sloj ganaša možete ga napraviti od litra slatke pavlake i 500g čokolade.
(Espreso/Vijesti.online)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!