PROBAJTE
SRPSKA DOMAĆICA OTKRILA KAKO SE PRAVI NAJBOLJI SLATKI KUPUS SA REBRIMA: Srbi ne znaju da je TAJNA u ovoj NAMIRNICI
Dodati i zacin i so po želji. na kraju staviti seckan peršunov list
Ovakav sladak kupus sa rebrima definitnivno niste probali. Baka Jela nam otkriva njen omiljeni recept.
Potrebno je:
300 gr svinjskih rebara
1 manja glavica slatkog kupusa
2 šargarepe
1 celer koren ili stabljika
2 manja krompira
1 veći svež paradajz
1 sveža paprika može ljuta
3 čena belog luka
ulje
1 kasika suvog zacina
Priprema:
U šerpu iseci pola glavice kupusa na kocke i staviti na dno. U sredinu poređati meso, šargarepu, kockice krompira, celer, papriku svežu . Sve to pokriti sa drugom polovinom kupusa.
Naliti vodom do pola lonca i krčkati na laganoj vatri oko sat vremena. Pred kraj staviti na kockice paradajza.
U tiganj sipati ulje i naseckan beli luk da se proprži- Ako vam je kupus dosta redak dodajte u zaprsku brašna. Kad luk porumeni, skloniti sa vatre pa staviti ml papriku i odmah sipati u kupus i lagano promešati.
Dodati i začin i so po želji. na kraju staviti seckan peršunov list.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!