OVE STARINSKE PERECE SU PRAVILI NEKADAŠNJI PEKARI: Sada su pune ADITIVA, a možete ih spremiti KOD KUĆE (RECEPT)
Perece, Foto: Printscreen/Youtube/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

kao nekad

OVE STARINSKE PERECE SU PRAVILI NEKADAŠNJI PEKARI: Sada su pune ADITIVA, a možete ih spremiti KOD KUĆE (RECEPT)

Preukusne mekane perece kao što su ih nekadašnji pekari pravili

Objavljeno:

Ukusne i mekane perece bolje nego u pekari, ovaj recept će vas oduševiti, bolje ne postoje.

Nema aditiva i hemije, slasne su i ukusne!

Perece
foto: Printscreen/Youtube/Sašina Kuhinja

Sastojci

  • kvasac 25 g
  • mleko 1 dl
  • belance 1
  • susam 50 g
  • suncokret 50 g
  • brašno 500 g
  • margarin 250 g
  • žumance 1
  • so 1 kašičica
Perece
foto: Prinstcreen/Youtube/Lako je kuvati

Priprema:

  1. Pomešajte kvasac, mlako mleko i malo brašna i ostavite 10-tak minuta da nadođe.
  2. Margarin umutite sa žumancetom, dodajte nadošli kvasac, so i brašno.
  3. Zamesite mekano glatko testo.
  4. Razvucite ga na pobrašnjenu radnu površinu debljine 5 mm i modlom vadite perece i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
  5. Gotove perece premažite umućenim belancetom, posolite i pospite susamom.
  6. Ostatke testa opet premesite, razvijte u vidu pravougaonika, isecite štapiće i ređajte u pleh, pa i njih premažite umućenim belancetom.
  7. Posolite i pospite susamom i po želji semenkama suncokreta.
  8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

01:13

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke

(Espreso/ Blic žena recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.