Perece, Foto: Printscreen/Youtube/Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije
kao nekad
OVE STARINSKE PERECE SU PRAVILI NEKADAŠNJI PEKARI: Sada su pune ADITIVA, a možete ih spremiti KOD KUĆE (RECEPT)
Preukusne mekane perece kao što su ih nekadašnji pekari pravili
Objavljeno:
Ukusne i mekane perece bolje nego u pekari, ovaj recept će vas oduševiti, bolje ne postoje.
Nema aditiva i hemije, slasne su i ukusne!
Sastojci
- kvasac 25 g
- mleko 1 dl
- belance 1
- susam 50 g
- suncokret 50 g
- brašno 500 g
- margarin 250 g
- žumance 1
- so 1 kašičica
Priprema:
- Pomešajte kvasac, mlako mleko i malo brašna i ostavite 10-tak minuta da nadođe.
- Margarin umutite sa žumancetom, dodajte nadošli kvasac, so i brašno.
- Zamesite mekano glatko testo.
- Razvucite ga na pobrašnjenu radnu površinu debljine 5 mm i modlom vadite perece i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
- Gotove perece premažite umućenim belancetom, posolite i pospite susamom.
- Ostatke testa opet premesite, razvijte u vidu pravougaonika, isecite štapiće i ređajte u pleh, pa i njih premažite umućenim belancetom.
- Posolite i pospite susamom i po želji semenkama suncokreta.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Blic žena recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!