kao da je sa sela
PASTERIZOVANI PARADAJZ ZA KOJI VAM NE TREBA KONZERVANS: Zimnica starih domaćica kakvu samo one spremaju decenijama
Pasterizovani paradajz bez konzervansa za zimnicu bez kojeg cela godina ne može da prođe
Pasterizovani paradajz za zimnicu žene u Srbiji redovno spremaju, a najviše one koje žive na selu.
Postoji mnogo recepata, ali ovaj bez konzervansa je totalno drugačiji i u ovakvoj zimnici ćete uživati preko cele godine.
Setićete se detinjstva i tog mirisa koji odiše celom kućom.
Evo šta vam je potrebno od sastojaka:
so
majčina dušica, peršunovo lišće, bosiljak
Priprema:
Za čuvanje u tegli bez kozervansa najbolje se pokazao paradajz pelat. Oprati paradajz i zaseći krstić na donjem delu. To je radi lakšeg guljenja.
U većoj posudi staviti vodu da prokuva. Kada proključa ubaciti paradajz. Kuvati ga dotle dok ne počne kožica da se odvaja od paradajza na krstiću. Izvaditi ga na tacnu da se prohladi, pa ga oljuštiti.
Paradajz staviti u posudu, dodati so i biljne sveže začine. Kuvati, od ključanja, svega 25 minuta.
Skinuti sa šporeta, pa sipati u čiste tegle (u rerni ih sterilišite na 100C) do gore, potrpati u deku i ostaviti dok se ne ohladi.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!