recept
OVAJ PIKANTNI SPECIJALITET IZ LESKOVCA OBOŽAVA CELA SRBIJA: Pravi se sa JEDNOM VRSTOM MESA i dosta povrća
Leskovačka mućkalica je tradicionalno jelo koje se lako pravi
Jedan od najpoznatijih specijaliteta sa juga Srbije je svakako i lekosvačka mućkalica. Ona se pravi od ostataka roštiljskog mesa, ali takođe možete da koristite i sveže meso, a naš predlog su bataci i svinjski kare.
Priprema nije preterano zahtevna jer su gotovo svi sastojci već pripremljeni, sve što treba da uradite jeste da ih stavite u šerpu i krčkate. Leksovačku mućkalicu možete da spremate za ručak, ali i kada ste na izletu.
Sastojci:
5 šnicli svinjskog karea
3 bataka (bez kostiju)
3 crna luka
7 pečenih paprika
300 g seckanog pelata
1 ljuta papričica
1 kašičica slatke paprike
1 veza peršuna
Priprema:
U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte seckanu pečenu papriku i pospite slatkom paprikom. Sipajte i pelat, pa promešajte. Dinstajte nekih 20 minuta, a povremeno sipajte vodu kada vidite da je tečnost isparila.
Meso lepo začinite po želji, pa propržite na malo ulja, a ako imate gotovo roštiljsko možete i njega da koristite. Dodajte u posudu i promešajte. Krčkajte nekih sat i po vremena, pa pred kraj posolite i pobiberite, a onda dodajte i seckanu ljutu papričicu. Gotovo jelo pospite seckanim peršunom.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!