prijatno
RECEPT ZA PEKARSKI KROMPIR SA SLANINOM I SIROM NA PIROTSKI NAČIN: Odličan SRPSKI SPECIJALITET koji svi VOLE
Naučite kako Piroćanci prave pekarski krompir
Pekarski krompir je odličan prilog koji se najčešće služi uz meso, ali ako mu dodate nekoliko sastojaka možete da napravite pravo gurmansko jelo. Naš današnji predlog je da probate recept za pirotski pekarski krompir u koji se dodaje slanina i sir koji ovom jelu daju poseban šmek.
Ako volite da jedete krompir, onda smo sigurni da će vam se ovo jelo dopasti na prvi zalogaj.
Sastojci:
1 kg krompira
250 g slanine
150 g tvrdog sira
200 ml mleka
200 ml vode
50 ml ulja
Priprema:
Krompir isecite na četvrtine i poređajte u vatrostalnu posudu. Preko pospite pola količine rendanog sira i poređajte sitno secakni slaninu i preko pospite ostatak rendanog sira. U posudi pomešajte vodu, mleko i ulje, pa začinite po želji.
Dobro sjedinite i prelijte preko krompira. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta, pa skinite aluminijumsku foliju i pecite dok krompir ne dobije koricu i dok višak tečnosti ne ispari.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!