SRPSKA DOMAĆICA OTKRILA RECEPT ZA KISELJENJE KUPUSA: Nema PRETAKANJA - postoji samo 1 TRIK koji ni STARI NE ZNAJU
Kiseli kupus u buretu, Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

pišite

SRPSKA DOMAĆICA OTKRILA RECEPT ZA KISELJENJE KUPUSA: Nema PRETAKANJA - postoji samo 1 TRIK koji ni STARI NE ZNAJU

Kiseljenje kupusa na način jedne srpske domaćice će vam mnogo značiti za zimu, jer nema pretakanja, a neće biti ni preslan

Objavljeno:

Jedna srpska domaćica, Bojana je podelila svoj recept za kiseljenje kupusa bez pretakanja.

Recept je pravi domaćinski i svakoj domaćici će značiti da ga ima.

Garantovano ćete uživati u njemu cele zime.

Kiseli kupus
foto: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Sastojci:

65 kg kupusa bure od 120 l u bure je stalo 65 l vode i utroseno je oko 2 kg soli kupus nema potrebe da se pretace

postoje dve varijante kiseljenja kupusa

na 10 l vode rastopiti 300 gr soli istopiti mešajući i preliti preko kupusa..smesu praviti sve dok se bure nepopuni..na moje bure od 120 l stalo je 60 l vode i 1,800 gr soli plus so koju sam stavila u glavice..

Kiseli kupus, Kupus
foto: Bakina kuhinja

Ako ćete drugu varijantu :

U lonac od 7 l vode staviti vodu da provri skloniti sa ringle i dodati odmah svu količinu soli a to je 2,5 kg kada se so otopi u kantu od 10 l vode hladne po malo dodavati slanu vodu izmešati pa preliti kupus..pa opet kanta vode hladne pa se doda slana voda ….i tako sve dok se slana voda neutroši

Nećete pogrešiti kako god da stavite jer so drzi kupus tokom zime, ali ne sme biti ni preslan kupus a ne sme da bude ni ne slan.

Bonus video:

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/Bokina kuhinja)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.