Žuti kolač sa suvim grožđem, Foto: Baka
medeno slatko
UKUSAN, MEKAN I SOČAN KOLAČ PRAVO IZ BAKINE KUHINJE: Žuti dezert sa OVIM SASTOJKOM još niste probali (RECEPT)
Najbolji kolač koji možete spremati svake nedelje
Objavljeno:
Kolač da se zasladimo posle ručka, odlican je za svaki dan, nije komplikovan i uvek može da stoji kada dođu neplanirani gosti.
Evo kako da spremite žuti kolač sa suvim grožđem, recept je vrlo jednostavan:
Sastojci:
- 100 gr brašna
- 50 gr griza
- korica limuna
- 100 gr suvog groždja potopljenog u rum
- 4 jaja
- 100 gr šećera
- 200 ml jogurta
- 100 m l maslinovog ulja ( ja sam stavila manje)
Priprema:
- Rernu uključite na 200 stepeni C.
- Umutiti jaja sa šećerom. Izmešati brašno i griz i prosejati u umućena jaja.
- Dodati ulje jogurt, suvo grozdje, koricu limuna i sve izjednaciti.
- Pleh obloziti pek papirom izliti testo izravnati i peci na 180 stepeni C 40 minuta
- Potpuno ohladjen seći. Fantastičan da se zasladite posle rucka
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!