Gnjecava čokoladna torta, Foto: How 2 Bake It by Marko Strižak/ Printscreen/ Youtube
brzinska
OVA TORTA SE JEDE TOPLA! "GNJECAVA" je FAVORIT domaćica ove JESENI, prelako se sprema (RECEPT)
Preukusna "Gnjecava" torta će vas očarati svojim ukusom
Objavljeno:
"Gnjecava" torta jede se topla – ili podgrejana – ako vam kojim slučajem ostane, pa njena gnjecava sredina savršeno prožima pečeniji deo korice.
"Gnjecava" torta ne zahteva glazuru ili preliv, ali ne preskačite šećer u prahu. Ako baš morate da je poslužiti uz nešto, pokušajte s malinama i ručno mućenim šlagom. Evo kako glasi recept:
Sastojci:
- 2 čajne kašičice vanilin-šećera
- 2 kašike šećera u prahu
- 130 g glatkog brašna + za posipanje kalupa
- 3 jaja
- prstohvat soli
- 135 g maslaca + za namastiti kalup
- 55 g kakaa u prahu
- 350 g šećera
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup namastite maslacem i pospite brašnom. U loncu na laganoj vatri otopite maslac. Sklonite s vatre i umešajte ostale sastojke. Ručno mešajte dok ne nestanu grudvice i ne dobijete jednoličnu smesu.
- Sipajte smesu u podmazan kalup za torte i pecite 35 minuta. Proverite kako napreduje pečenje nakon 20 minuta. Gotova torta mora da ima formiran biskvit spolja ali mora biti gnjecava i gotovo tečno iznutra – moći ćete to da proverite tako što je podignite s obe ruke i u vazduhu nežno zaljuljate levo-desno.
- Pustite da se torta malo ohladi u kalupu, a zatim je prebacite na tanjir za posluživanje. Bogato je pospite šećerom u prahu i poslužite toplu.
DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:
(Espreso/ City magazine)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!