ukusno
ITALIJANSKI SPECIJALITET, TOLIKO JEDNOSTAVAN DA SVAKO MOŽE DA SPREMI: Testenina u PARADAJZ SOSU koja se RASPADA
Testo od krompira nije komplikovano za pripremu, a napravićete ručak koji će svi voleti
Italijanske domaćice su poznate po pripremi nekih od najpoznatijih jela od testa, ako što su pasta, pica, njoke, lazanje... One nikada ne koristite gotove namirnice već sami pripremaju sve proizvode od testa.
Ako i vi želite da napravite neko autentično italijansko jelo predlažemo da krene od najlakšeg, a to su njoke u paradajz sosu. Testo od krompira nije komplikovano za pripremu, a napravićete ručak koji će svi voleti.
Sastojci:
Za njoke:
1 kg krompira
1/4 kašičice muskatnog oraščića
1 jaje
190-250 g brašna
Za sos:
2-3 kašike maslinovog ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
800 ml paradajz sosa
8-10 listova bosiljka
1 kašičica sušenog origana
parmezan
Priprema:
U šerpu stavite isečen krompir, pa posolite i kuvajte dok ne omekša. Procedite i ispasirajte, pa dodajte jaje, muskatni oraščić, biber i prosejano brašno, pa umesite testo. Podelite ga na 4 jednaka dela i svaki deo razvucite u oblik zmijice. To ćete uraditi tako što ćete rolati testo gore dole. Isecite na manje delove i stavljajte ih u šerpu u kojoj je proključala voda.
Kada isplivaju na vrh gotove su. U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte seckani crni luk i dinstajte 4-5 minuta, dok ne porumeni. Dodajte mleveni beli luk i dinstajte još 2 minuta. Prelijte paradajz sosom, dodajte seckani bosiljak i sušeni origano. Promešajte i kuvajte još 5-10 minuta. U sos dodajte proceđene njoke i kuvajte još minut, dva. Pospite parmezanom i služite.
Majke i snajke
(Espreso/Stvaru ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!