Pita sa pečurkama, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati
srpski doručak
OVU ZALIVENU PITU SVI SRBI SANJAJU ZA DORUČAK: Nećete NI TREPNUTI, a ceo pleh će biti PRAZAN (RECEPT)
Domaća pita sa pečurkama bolja nego iz bilo koje pekare
Objavljeno:
Napravite zalivenu pitu sa pečurkama za doručak i svi će prste polizatI!
Sastojci
- kore za pitu 500 g
- šampinjoni 800g
- crni luk (veća glavica)1 kom
- so, biber, vegetapo ukusu
- uljepo potrebi
Za preliv:
- kiselo mleko1 čaša
- jaja3 kom
- kisela voda200 ml
- ulje50 ml
- so1/2 k.k.
Priprema:
- Luk sitno iseckati i izdinstati ga na ulju dok malo ne omekša. Dodati isečene šampinjone, začiniti ih solju i biberom po ukusu. Dinstati pečurke dok ne omekšaju.
- Na dno tepsije sipati malo ulja i razmazati. Psoložiti tri kore pa preko sipati malo fila. Tako ređati dok se materijal ne utroši i završiti korama. Sirovu pitu iseći na kocke oštrim nožem.
- Žicom umutiti jaja sa jednom čašom kiselog mleka. Dodati običnu vodu, ulje i pola kašičice soli i promešati. Pripremljenim filom preliti pitu po usecima. Viljuškom razmicati isečenu parčad kako bi se preliv rasporedio svuda.
- Pitu peći na 250°C 35-40 minuta, odnosno dok ne dobije zlatno-braon boju. Kada je pita gotova, ostaviti je da malo odstoji, iseći i uživati u njenom fantastičnom ukusu. Prijatno!
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Blic Žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!