OVU ZALIVENU PITU SVI SRBI SANJAJU ZA DORUČAK: Nećete NI TREPNUTI, a ceo pleh će biti PRAZAN (RECEPT)
Pita sa pečurkama, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

srpski doručak

OVU ZALIVENU PITU SVI SRBI SANJAJU ZA DORUČAK: Nećete NI TREPNUTI, a ceo pleh će biti PRAZAN (RECEPT)

Domaća pita sa pečurkama bolja nego iz bilo koje pekare

Objavljeno:

Napravite zalivenu pitu sa pečurkama za doručak i svi će prste polizatI!

Sastojci

  • kore za pitu 500 g
  • šampinjoni 800g
  • crni luk (veća glavica)1 kom
  • so, biber, vegetapo ukusu
  • uljepo potrebi

Za preliv:

  • kiselo mleko1 čaša
  • jaja3 kom
  • kisela voda200 ml
  • ulje50 ml
  • so1/2 k.k.
Pita sa pečurkama
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Priprema:

  1. Luk sitno iseckati i izdinstati ga na ulju dok malo ne omekša. Dodati isečene šampinjone, začiniti ih solju i biberom po ukusu. Dinstati pečurke dok ne omekšaju.
  2. Na dno tepsije sipati malo ulja i razmazati. Psoložiti tri kore pa preko sipati malo fila. Tako ređati dok se materijal ne utroši i završiti korama. Sirovu pitu iseći na kocke oštrim nožem.
  3. Žicom umutiti jaja sa jednom čašom kiselog mleka. Dodati običnu vodu, ulje i pola kašičice soli i promešati. Pripremljenim filom preliti pitu po usecima. Viljuškom razmicati isečenu parčad kako bi se preliv rasporedio svuda.
  4. Pitu peći na 250°C 35-40 minuta, odnosno dok ne dobije zlatno-braon boju. Kada je pita gotova, ostaviti je da malo odstoji, iseći i uživati u njenom fantastičnom ukusu. Prijatno!

Bonus video: Recept za svinjski paprikaš

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.