ukusno
DOMAĆICE, OVAKVU ZIMNICU JOŠ NISTE SPREMALE: Ovo je najboljirecept za ĐUVEČ U TEGLI koji će porodica OBOŽAVATI
U vašu zimnicu uvrstite i đuveč od povrća koji može da se služi kao prilog, salata ili odličan umak uz pečeno meso
Đuveč je starinsko jelo koje se priprema od svežeg povrća kao što su paprike i paradajz. Ovo jeftino jelo nije nimalo komplikovano za pripremu, a pošto zimi nije sezona ovog povrća, mi vam predlažemo da nam vreme napravite odličnu zamenu.
U vašu zimnicu uvrstite i đuveč od povrća koji može da se služi kao prilog, salata ili odličan umak uz pečeno meso.
Sastojci:
700 ml ulja
1 kg crnog luka
1 kg šargarepe
2 kg paprika
1,5 kg patlidžana
3 kg paradajza
1-2 kašičice bibera
par listova lovora
po ukusu soli
Priprema:
U šerpu sipajte ulje i kada se zagreje dodajte seckani crni luk. Kada omekša dodajte šargarepu isečenu na kolutove, pa posle 5-6 munuta dodajte i sekcane paprike i pržite još 5 minuta, pa dodajte i patlidžan isečen na kockice. Paradajz zasecite, pa kratko blanširajte, a onda skinite kožicu i pred kraj dodajte u šerpu.
Prethodno ga iseckajte. Ostavite da se kuva nekih 20 minuta, uz povremeno mešanje i na kraju dodajte lovor, pa posolite i pobiberite. Promešajte i ostavite na šporetu još 5 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite. Okrenite ih naopačke i pokrijte peškirom ili ćebetom, pa ostavite da se ohlade. Ovako pripremljen đuveč možete da dodate nekih 10 minuta pred kraj pečenja mesa.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!