DOMAĆICE, OVAKVU ZIMNICU JOŠ NISTE SPREMALE: Ovo je najboljirecept za ĐUVEČ U TEGLI koji će porodica OBOŽAVATI
Đuveč, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

ukusno

DOMAĆICE, OVAKVU ZIMNICU JOŠ NISTE SPREMALE: Ovo je najboljirecept za ĐUVEČ U TEGLI koji će porodica OBOŽAVATI

U vašu zimnicu uvrstite i đuveč od povrća koji može da se služi kao prilog, salata ili odličan umak uz pečeno meso

Objavljeno:

Đuveč je starinsko jelo koje se priprema od svežeg povrća kao što su paprike i paradajz. Ovo jeftino jelo nije nimalo komplikovano za pripremu, a pošto zimi nije sezona ovog povrća, mi vam predlažemo da nam vreme napravite odličnu zamenu.

U vašu zimnicu uvrstite i đuveč od povrća koji može da se služi kao prilog, salata ili odličan umak uz pečeno meso.

Đuveč
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Sastojci:

700 ml ulja

1 kg crnog luka

1 kg šargarepe

2 kg paprika

1,5 kg patlidžana

3 kg paradajza

1-2 kašičice bibera

par listova lovora

po ukusu soli

Priprema:

Đuveč
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

U šerpu sipajte ulje i kada se zagreje dodajte seckani crni luk. Kada omekša dodajte šargarepu isečenu na kolutove, pa posle 5-6 munuta dodajte i sekcane paprike i pržite još 5 minuta, pa dodajte i patlidžan isečen na kockice. Paradajz zasecite, pa kratko blanširajte, a onda skinite kožicu i pred kraj dodajte u šerpu.

Prethodno ga iseckajte. Ostavite da se kuva nekih 20 minuta, uz povremeno mešanje i na kraju dodajte lovor, pa posolite i pobiberite. Promešajte i ostavite na šporetu još 5 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite. Okrenite ih naopačke i pokrijte peškirom ili ćebetom, pa ostavite da se ohlade. Ovako pripremljen đuveč možete da dodate nekih 10 minuta pred kraj pečenja mesa.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.