recept
TRADICIONALNO MAKEDOSNKO PREDJELO KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Uz dodatak ovih sastojaka biće JOŠ UKUSNIJE
Na kraju se preliva uljem i spremno je za degustaciju
Makalo je tradicionalno makedonsko predjelo koje se pravi od belog luka, ali u njega možete da dodate razne sastojke. Predlažemo vam da isprobate i makalo sa pečenim paprikama i krompirom, koje će savšreno dopuniti svako vaše jelo, a odličan je i kao namaz, pogotovo uz vruć hleb.
Sastojci:
4 čena belog luka
6 pečenih paprika
500 g krompira
ulje
Priprema:
Izblendirajte beli luk, pa dodajte i očišćene pečene paprike i opet izblendirajte.Krompir skuvajte, pa procedite i ispasirajte, a onda ga posolite i pobiberite.
Promešajte, pa dodajte beli luk i paprike. Sve lepo sjedinite. Sipajte malo vode, začinite još ako je potrebno, pa sve lepo promešajte. Prelijte uljem i služite.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!