SLANA TORTA KAKVU SAMO SRBI MOGU DA SMISLE: Ova kombinacija VAN BALKANA nikada ne bi išla, ODUŠEVIĆETE SE (RECEPT)
Slana torta, Foto: Appetizing - Meat Recipes/ Printscreen/ Youtube

delikates

SLANA TORTA KAKVU SAMO SRBI MOGU DA SMISLE: Ova kombinacija VAN BALKANA nikada ne bi išla, ODUŠEVIĆETE SE (RECEPT)

Najukusnija srpska slana torta koju ćete probati, sa najboljim proizvodom srpskog naroda

Objavljeno:

Pečene paprike su dragulj svake zimnice, a mi predlažemo da od njih napravite preukusnu slanu tortu. One se obično služe kada su slave ili praznici, ali danas slane torte mogu da ulepšaju svaku trepzu, a super su predlog za večeru. Savršena kombinacija pečenih paprika, belog mesa, šunke i sira čini je fantastičnom.

Evo ga najbolji recept za slanu poslasticu koji ste probali u skorije vreme:

Slana torta, Crvena paprika
foto: Appetizing - Meat Recipes/ Printscreen/ Youtube

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 150 g šunke
  • 200 g sira
  • 100 g kisele pavlake
  • 1 kašičica kima
  • 500 g crvene paprike
  • 700 g pilećeg filea
  • 5 jaja
  • 2 kašičice italijanskog začina

Priprema:

  1. Ispecite paprike u rerni ili na šporetu, pa ih stavite u najlon kesu i ostavite da potpare.
  2. Očistite paprike, pa sklonite peteljku i semenke. Presecite paprike na pola po dužini.
  3. Poređajte paprike u kalup koji ste obložili providnom folijom. Ali poređajte tako da pokriju dno i da deo viri iz tepsije.
  4. Meso i secite na baš tanke šnicle, pa u jednoj posudi umutite 4 jajeta sa kašičicom italijanskog začina, a u drugu posudu sipajte brašno. Uvaljajte meso u brašno, pa u jaja, a onda poređajte na dno kalupa.
  5. Preko poređajte šunku, a onda i rendani sir. Opet meso, šunka, sir i tako dok ne utrošite sve sastojke.
  6. Poslednji sloj treba da bude meso. Naravno meso svaki put uvaljate u brašno, pa u jaja.
  7. Umutite jaje sa pavlakom i pospite italijanskim začinom, a onda prelijte preko mesa.
  8. Na sredinu stavite pečenu papriku koja je preostala, pa preklopite pečenom paprikom koja viri iz kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.

DEDA BRANKO PREŽIVEO II SVETSKI RAT I SAHRANIO 15 GODINA MLAĐU ŽENU! Sad je najstariji Sremac i otkriva recept za dugovečnost:

02:27

DEDA BRANKO PREŽIVEO II SVETSKI RAT I SAHRANIO 15 GODINA MLAĐU ŽENU! Sad je najstariji Sremac i otkriva recept za dugovečnost

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.