delikates
SLANA TORTA KAKVU SAMO SRBI MOGU DA SMISLE: Ova kombinacija VAN BALKANA nikada ne bi išla, ODUŠEVIĆETE SE (RECEPT)
Najukusnija srpska slana torta koju ćete probati, sa najboljim proizvodom srpskog naroda
Pečene paprike su dragulj svake zimnice, a mi predlažemo da od njih napravite preukusnu slanu tortu. One se obično služe kada su slave ili praznici, ali danas slane torte mogu da ulepšaju svaku trepzu, a super su predlog za večeru. Savršena kombinacija pečenih paprika, belog mesa, šunke i sira čini je fantastičnom.
Evo ga najbolji recept za slanu poslasticu koji ste probali u skorije vreme:
Sastojci:
- 200 g brašna
- 150 g šunke
- 200 g sira
- 100 g kisele pavlake
- 1 kašičica kima
- 500 g crvene paprike
- 700 g pilećeg filea
- 5 jaja
- 2 kašičice italijanskog začina
Priprema:
- Ispecite paprike u rerni ili na šporetu, pa ih stavite u najlon kesu i ostavite da potpare.
- Očistite paprike, pa sklonite peteljku i semenke. Presecite paprike na pola po dužini.
- Poređajte paprike u kalup koji ste obložili providnom folijom. Ali poređajte tako da pokriju dno i da deo viri iz tepsije.
- Meso i secite na baš tanke šnicle, pa u jednoj posudi umutite 4 jajeta sa kašičicom italijanskog začina, a u drugu posudu sipajte brašno. Uvaljajte meso u brašno, pa u jaja, a onda poređajte na dno kalupa.
- Preko poređajte šunku, a onda i rendani sir. Opet meso, šunka, sir i tako dok ne utrošite sve sastojke.
- Poslednji sloj treba da bude meso. Naravno meso svaki put uvaljate u brašno, pa u jaja.
- Umutite jaje sa pavlakom i pospite italijanskim začinom, a onda prelijte preko mesa.
- Na sredinu stavite pečenu papriku koja je preostala, pa preklopite pečenom paprikom koja viri iz kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
DEDA BRANKO PREŽIVEO II SVETSKI RAT I SAHRANIO 15 GODINA MLAĐU ŽENU! Sad je najstariji Sremac i otkriva recept za dugovečnost:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!