Paradajz paprika zimnica, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvaj uzivo
originalno naše
ZIMNICA PARADAJZ PAPRIKA ZALUDELA SVE SRPKINJE: Nema KONZERVANSA i ništa se NE LJUŠTI (RECEPT)
Vreme je pripreme zimnice, i svima je lakše da zimi uvek imaju spremnu salatu
Objavljeno:
Sigurno ste se naoštrili da pre kontrolnih zadataka dece i unuka spremite sve što možete kada je zimnica u pitanju, pa da njima pomognete. Nemaju svi mnogo vremena da se spreme za zimu, a nekada je priprema previše komplikovana.
Paradajz paprika se ne ljušti, samo se bari, i uz jednostavan postupak ćete ih spremiti jako brzo. Evo kako glasi recept:
Sastojci:
Potrebno je:
- 6-8 kg paradajz paprika
Tečnost za barenje:
- 250 g soli
- 250 g šećera
- 1 kesica bibera u zrnu
- 4 l vode
- 1 l alkoholna sirćeta sa 4% sirćetne kiseline
- 1/2 l ulja
Ostalo
- seckani list peršuna
- po želji seckani beli luk
Priprema
- Paprikama nožem odseći drškicu pa ih oprati dobro ocediti i čačkačicom izbušiti na par mesta.
- U posudu staviti vodu, sirće, ulje, šećer, so, biber i staviti na vatru da se kuva. Kad proključa dodati paprika onoliko da prekriju površinu suda i kuvati paprike samo da voda baci 2-3 ključa.
- Paprike vaditi rešetkastom kašikom, stavljati u drugi sud. Odmah u vodu za paprike dodati sledeću turu paprika i dok se one malo ne obare, mi prvu barenu turu paprika koju smo izvadili u posudu redjamo u tegle, blago pritiskamo da se lepo slože, a svaki red posipamo seckanim belim lukom i prešunom.
- Kad napunimo 2-3 tegle, pritisnemo paprike sa plastičnom rešetkom i napunimo tegle sa vrelim presolcem i zatvorimo odmah tegle metalnim zatvaračem. (bitno je da kada punimo tegle sa tečnošću u kojoj se barile paprike ključa i sa tako vrelim preliti paprike i odmah zatvoriti).
- Tako uraditi sa svim paprikama. Tegle prekriti sa stoljnjakom, i ostaviti tako da se ohlade.
- Ako niste sigurni da vam zatvarači nisu dobro zatvorili tegle, tegle poredjajte u pleh iz rerne, rernu uključite na 100 stepeni, da tegle tako stoje 1 sat, rernu isključiti i ostaviti tegle da se u rerni ohlade. To je pasterizacija.
Recept za svinjski paprikaš:
(Espreso/ Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!