srpski specijaliteti
OVO SVI IMAJU U BAŠTI, MISLE DA JE KOROV, A ISTINA JE DRUGAČIJA: Može da se JEDE i IZUZETNO JE ZDRAVO (RECEPT)
Priroda je fantastičan saradnik u našem opstanku i trebalo bi da budemo zahvalni što nas snabdeva iznenađenjima
Samonikla biljka koju svi, manje ili više, smatramo korovom u baštama. Ako imate saksije na terasi sa cvećem ili začinskim biljkama, sigurna sam da ste ga već videli i u tim saksijama i verovatno ste ga čupali kao i svaki korov?
Međutim "to" može i da se jede, a sve što može da se jede treba i da se proba. Evo jednog sjajnog recepta za tušt:
Sastojci:
- domaće jabukovo sirće,
- 1-2 čena belog luka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 crvena paprika (slatka i/ili ljuta) po ukusu,
- so i biber
- šaka listova tušta,
- 2 grančice bosiljka,
- 2 manja sveža domaća krastavca (veličine kao za kišeljenje na suncu)
Napomena:
- Ako nemate domaće ili ne volite jabukovo sirće, koristite ono koje imate i volite. Količinu takođe prilagodite svom ukusu. Ukoliko možete sami da napravite, ili da ga kupite, crni beli luk on je odličan dodatak ovoj salati.
Priprema:
- Tušt operite i blanširajte 1-2 minuta. Prebacite ga u cetku i isperite hladnom vodom,.
- Dok se tušt cedi od viška vode, pripremite krastavac tako što ćete ga oprati, oguliti i iseckati na tanke kolutove. Papriku i beli luk iseckajte na kockice, bosiljak isecite na listiće.
- U činiju stavite blanširane i oceđene listove tušta i iseckani krastavac, papriku, bosiljak i beli luk. Začinite po ukusu solju, biberom, uljem i sirćetom. Sve promešajte i poslužite.
DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:
(Espreso/ Kuvarancije.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!