Lisnato testo, Foto: Printscreen/Youtube/One day One recipe
OVO MORATE ZNATI
LISNATO TESTO BOLJE OD FRANCUSKOG SA SAMO 3 SASTOJKA: Sprerma se BRZO, a može i u ZAMRZIVAČ (RECEPT)
Svaka domaćica mora da zna osnove kuvanja, jedna od osnovi je priprema lisnatog testa, stvarno je vrlo prosto
Objavljeno:
Bilo da vam se jede slatko ili slano, lisnato testo uvek može da uskoči u pomoć. Možete praviti i komplikovanije i jednostavnije stvari sa njim, a domaće je uvek bolje od kupovnog.
Ukoliko želite da ga stavite u zamrzivač slobodno napravite 5 puta veću meru, sa 2kg margarina. Evo kako ide recept:
Sastojci
Potrebno je:
- 400 g margarina
- 20 g soli
- 2,5 dl vode
- 500 g brašna
Priprema
- Od brašna, soli, vode i 50 g margarina umesimo testo. Paziti, da ne bude pretvrdo, a ni premekano. Vodu dodavati postepeno, da se dostigne prava gustina, jer mnogo zavisi i od brašna. Od testa napraviti kuglu, pokriti namočenom krpom i ostaviti pola sata na hladnom.
- Kuglu testa razvijemo na četiri strane, kao u oblik krsta.
- U sredini stavimo trećinu preostalog margarina.
- Spada previjamo krajeve preko margarina.
- Napravimo neki kao paketić.
- Okrenemo i razvijemo u pravougaonik, ali razvijamo samo u jednu stranu.
- Preklopimo na tri dela.
- Sada razvijamo u drugu stranu.
- I ponovo preklopimo na tri dela. Testo zavijemo u namočenu krpu i ostavimo na hladnom pola sata.
- Ponovimo postopke: Ponovo razvijamo s margarinom, odmaramo i ponovno razvijamo. Sada odmaranje nije više potrebno. Pecite na 180 stepeni kako god rešite da ga spremite.
DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:
(Espreso/ Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!