OVAKVU FOKAČU SRBI JOŠ NISU PROBALI, DOMAĆICE MORATE JE SPREMITI: Punjena je OVIM MESOM, kida koliko je dobra
Fokača, Foto: Printscreen/ Youtube/ Marija Karma

recept

OVAKVU FOKAČU SRBI JOŠ NISU PROBALI, DOMAĆICE MORATE JE SPREMITI: Punjena je OVIM MESOM, kida koliko je dobra

Umesto klasične napravite fokaču punjenu pršutom i sirom

Objavljeno:

Najpoznatiji italijanski hleb je fokača ili fokaća, a njega možete da napravite na različite načine. Naš današnji predlog je da probate fokaču punjenu prštom ili šunkom i sirom.

Priprema nije komplikovana, a ono što je najvažnije jeste to da nekoliko puta ostavite da odmori i nadođe. Jer što testo duže stoji to će biti vazdušastije.

Fokača
foto: Printscreen/ Youtube/ Marija Karma

Sastojci:

500 g brašna

400 g vode

1 kašičica šećera

8-10 g svežeg kvasca

2 kašike ulja

15 g soli

200 g šunke/pršute

100 g tvrdog sira

masline bez koštica

ruzmarin

Fokača
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, šećer i izdrobljeni kvasac. Sipajte u smesu i pola količine vode i promešajte da se sastojci sjedine. Dodajte so, ulje i preostalu vodu, pa sjedinite tako da dobijete lepljivo testo. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe nekih 20 minuta.

Zatim kašikom nekoliko puta prebacite ka sredini i onda ponovo pokrijte i ostavite da odmori nekih sat vremena. Naljite ruke i testo, pa opet pomoću špatule prebacujte testo ka sredini. Podelite testo na pola, pa jednu polovinu razvucite u plehu.

Poređajte pršutu ili šunku i sir, pa preklopite drugim testom. Pokrijte krpom i ostavite još nekih 30-40 minuta. Prstima pritisnite da napravite rupe, pa posolite i poređajte ruzmarin i masline. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 20 minuta.

Majke i snajke

03:49

REKORDERKE Majka i snajka Velić imale 18 minuta manje za kuvanje: Spremale klub sendvič NIŠTA NISU STIGLE NA VREME Totalna propast

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.