predlog za ručak
ĆEVAPI OD TIKVICA I OMILJENE SRPSKE NAMIRNICE: Ručak IZUVA koliko je dobar, cela PORODICA biće sita (VIDEO)
Ručak koji niko ne odbija
Ćevapi od tikvica, krompira i sira oduševiće sve koji ih budu probali!
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 2 jajeta
- 100 g tvrdog sira
- 1 veza peršuna
- 1 krompir
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kašičica slatke paprike
- 4 kašike ovsenih pahuljica
- 2 kašike brašna
Priprema:
Izrendajte tikvice, pa posolite i ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Dobro ih isecedite, pa dodajte u smesu i rendanu šargarepu, sir i krompir. Dodajte jaja, secakni peršun i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom i slatkom paprikom. Na kraju dodajte i mlevene ovsene pahuljice, dobro sjedinite i ostavite da smesa odstoji bar nekih 20 minuta. Oblikujte ćevape i uvaljajte u brašno, pa pržite.
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!