recept
NAPRAVITE ČOKOLADNI GANAŠ KAO PRAVI POSLASTIČAR: Evo kako njima uvek bude KREMAST
Čokoladni ganaš ukrašava mnoge poslastice, a lako se pravi
Čokoladni ganaš je preliv za kolače i torte, a koriste ga skoro svi poslastičari. Sprema se od 2 sastojka i bitno je da koristite kvalitetne namirnice, jer su one bitne za uspeh. Ono što vam je potrebno za pripremu ganaša su čokolada (najbolje je da koristite onu sa 70% kakaoa) i slatka pavlaka.
Odnos sastojaka zavisi od toga za šta ga koristite, pa ako ćete njime prelivati tortu biće vam potrebno 100 g čokolade i 200 ml slatke pavlake.
Ako koristite za kolače ili praline biće vam potrebno 200 g čokolade i 100 ml slatke pavlake. Za tortu treba da bude tečniji kako bi se lakše razmazao, dok za kolače treba da bude čvršći kako bi oni bili ukusniji.
Takođe, kada tortu prelivate čokoladnim ganašem bitno je da je on dobro ohlađen, ali da je i dalje u tečnom stanju, jer samo tako neće pucati dok sečete parčiće.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!