preukusno
OVO JE RECEPT ZA DOMAĆU PILEĆU PAŠTETU: Srbi nisu IMALE POJMA da ona može biti OVAKO UKUSNA
Recept za domaću pileću paštetu
Svakako je najbolje da napravite domaće paštete nego kupovne! Pileća pašteta, kada je napravite kod kuće, može biti specijalitet koji će vas oduševiti!
Sastojci:
- 400 g pileće džigerice
- 1 crni luk
- 2 šnite slanine
- 1 čen belog luka
- 1 lovorov list
- 1/4 kašičice sušenog timijana
- 200 g slanog putera
- 1/4 šolje pavlake za kuvanje
- 2-3 kašike rakije
Priprema:
U tiganju istopite 100 g putera, pa dodajte sitno seckani crni luk, seckanu slaninu i mleveni beli luk. Pospite timijan i kada luk omekša, a slalnina se isprži dodajte očišćenu džigericu. Kada se džigerica ispržite sipajte rakiju, promešajte, pa dodajte preostali puter, pavlaku za kuvanje, posolite i pobiberite, pa stavite i lovorov list. Promšejate i smanjite temepraturu i krčkajte još nekih 5 minuta. Isključite i sačekajte da se ohladi nekih 10 minuta. Izvadite lovorov list, a ostatak smese stavite u blender. Dobro izblendirajte sve dok smesa ne postane glatka. Zatim procedite kroz sito kako biste bili sigurni da nema grudvica. Odložite u staklenu posudu i stavite u frižider.
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!